Depilació i fotodepilació

Depilació

La depilació la treballem tant en dones com a homes. La manera de realitzar-la és amb cera tèbia i cera calenta, normalment s’habitua més la cera tèbia a totes les zones excepte les aixelles i engonals.

Alerta amb la cera calenta:

Que la calor dilata els porus de la pell no és cap secret. De fet, en aquesta habilitat de la calor es basa una de les tècniques depilatòries més utilitzada: la cera calenta. La dilatació del porus i del fol·licle pilós permet l’extracció del borrissol complet. Això si, amb el temps es produeix la dilatació dels vasos sanguinis, motiu pel qual aquesta tècnica no és recomanable per persones que presenten problemes de circulació sanguina.

Depilació i fotodepilació

Fotodepilació

Informació sobre la fotodepilació: 

La fotodepilació mitjançant llum polsada intensa (IPL) és una tècnica innovadora, fiable i segura per eliminar el pèl no desitjat. La tecnologia es basa en el principi de foto termòlisi selectiva, que danya mitjançant llum i calor selectivament una part del fol.licle pilós sense danyar els teixits adjacents i deté el mecanisme que genera el pèl.

Està demostrat que la fotodepilació amb IPL és un mètode eficaç per aconseguir una considerable i permanent reducció del pèl. En comparació amb el làser tradicional, és menys dolorós, més versàtil i dóna millors resultats a llarg termini. Comparat amb altres mètodes d’eliminació de pèl, en general és considerat com el més eficaç i menys dolorós. Si tens un color de cabell molt clar o la pigmentació de la pell molt fosca, és possible que la llum polsada IPL no sigui un tractament adequat.

 

El làser concentra calor a l’arrel dels cabells, de manera que progressivament aconseguim destruir el bulb pilós, aconseguint l’efecte de desaparició del pèl no desitjat.

 

El perfil més receptiu per a aquest tractament és la combinació de pell clara i pèl fosc.

Depilació i fotodepilació

Qualitat i Seguretat

Per a una millor qualitat en els serveis, a més de l’adequada formació i capacitació, cada tractament és personalitzat per obtenir els millors resultats en funció de cada tipus de pell i pèl, per tal d’oferir tractaments segurs i de qualitat a preus assequibles.


Com funciona la llum polsada intensa?

La fotodepilació mitjançant llum polsada intensa consisteix a exposar la zona on es vol reduir la quantitat de pèl a una sèrie de polsos curts de llum concentrada.L’energia de la llum es converteix en calor en la tija i el fol licle pilosos de manera que atura el procés de creixement del pèl.


Quantes sessions necessito?

El nombre de sessions dependrà del tipus de pell, color del pèl i la zona tractada. A cada sessió la llum polsada només elimina aquells pèls que estan en fase anàgena (fase de creixement) i amb una longitud d’1 a 3 mm que contenen la suficient quantitat de melanina per atraure la llum i amb això, provocar la seva destrucció. Periòdicament, fol.licles pilosos que estan en fase de repòs o fase catàgena, s’activen i reinicien el seu creixement. Les sessions successives tenen per objecte destruir aquests pèls «invisibles» per a la llum polsada en la sessió anterior, així com a alguns que no ho van ser, perquè van rebre un impacte d’energia insuficient. Les sessions seran amb intervals de 6 a 8 setmanes aproximadament.


Abans d’iniciar el tractament ha de saber que …

Per admetre una persona com apta al tractament, no s’ha d’haver exposat al sol o a l’UVA, com a mínim dues setmanes abans de la sessió programada. Si té la pell molt bronzejada o el seu tipus de pell és fosca, s’haurà de preparar la zona mitjançant el tractament des pigmentant que li serà aconsellat.

En cas d’estar sota tractament farmacològic ha de notificar-ho sempre al tècnic especialista abans d’iniciar la sessió de fotodepilació.


Uns dies abans de la sessió no s’ha d’haver depilat amb cera, depilació elèctrica o crema depilatòria.
La setmana prèvia ha d’evitar l’ús de productes exfoliants (peelings) .

El dia previst per a la depilació, pot dutxar-se o rentar-se la cara com de costum, evitant únicament fregar la pell.


És un mètode dolorós?

L’acció de la llum polsada és pràcticament indolora. No obstant això, la sensibilitat davant el dolor és molt variable de persona a persona, de manera que alguns subjectes poden notar certes molèsties.


Hi ha efectes secundaris?

En aplicar la llum polsada poden aparèixer alguns efectes secundaris, generalment lleus. Els més corrents són:

Enrogiment o eritema que pot durar algunes hores o menys freqüent un parell de dies.


Inflamació, en rares ocasions. Afecten especialment la cara i es resolen mitjançant aplicació de fred.


Quantes sessions són necessàries?

Podem parlar d’entre 6-10 sessions en zones corporals, tot i que des de la primera sessió ja notaràs que el pèl de la zona disminueix progressivament.


Cada quant temps em faig la meva sessió de depilació?

Dependrà de la zona a tractar, entre sessió i sessió tindràs la zona sense pèl, i és el teu següent cita de depilació quan el pèl de la zona comenci a créixer de nou. Aproximadament el temps entre sessió i sessió serà de 5 – 8 setmanes. . Respectar un temps mínim entre sessions farà que la depilació làser sigui més eficaç. Et citem sempre en el moment més òptim, quan tots els fol.licles estan en fase activa, per aprofitar al màxim el rendiment de cada sessió. El temps mitjà entre sessions és d’uns dos mesos i, per tant, desconfia dels centres que et citen cada menys temps ja que les sessions intermèdies són gairebé sempre inútils i només faran que gastis més diners en realitzar-te més sessions


Quines precaucions he de prendre si vull realitzar el tractament?

Principalment cal evitar l’exposició al sol de la zona a depilar i utilitzar una protecció solar alta.